Γρίφοι Έμπνευσης

 Άλυτοι γρίφοι 201-300


Η κατάρα της μάγισσας (***)

Δύο κορίτσια χάθηκαν στο δάσος όταν άρχισε να βρέχει. Βρήκαν μπροστά τους μία καλύβα και μπήκαν μέσα για να προστατευτούν. Μόλις η βροχή σταμάτησε το ένα κορίτσι βγήκε στο δάσος για να ψάξει για φαγητό. Στο δρόμο της βρήκε έναν κήπο που μέσα του είχε αρκετά δέντρα και κάποια από αυτά ήταν μηλιές. Το κορίτσι έκοψε ένα μήλο από μία μηλιά και το έφαγε. Αμέσως όμως μεταμορφώθηκε και εκείνη σε δέντρο.
Η φίλη της ανησύχησε και βγήκε από την καλύβα για να την ψάξει. Μπήκε κι εκείνη στον κήπο αλλά μπροστά της εμφανίστηκε μια κακιά μάγισσα που της είπε πως μεταμόρφωσε το κορίτσι σε δέντρο γιατί έκοψε ένα μήλο από τις μηλιές της. Η μικρή άρχισε να κλαίει και η μάγισσα τελικά τη λυπήθηκε. Της έδωσε λοιπόν μία μόνο ευκαιρία να βρει ποιο δέντρο είναι η φίλη της και της είπε πως αν επιλέξει σωστά θα λύσει τα μάγια. Αν όμως κάνει λάθος επιλογή, η φίλη της θα μείνει δέντρο για πάντα.
Το κορίτσι σκέφτηκε έξυπνα και βρήκε το δέντρο που ήταν μεταμορφωμένη η φίλη της. Πώς τα κατάφερε;

 

Μόνο για Μέλη: Στείλτε την απάντησή σας εδώ

 

Πέταλο (**)

γρίφος πέταλο

Ποιος είναι ο μέγιστος αριθμός κομματιών που μπορούμε να χωρίσουμε το πέταλο με δύο ευθείες γραμμές;

 

Μόνο για Μέλη: Στείλτε την απάντησή σας εδώ

 

Κρυμμένο μήνυμα (***)

Ποιο είναι το κρυμμένο μήνυμα του παρακάτω κειμένου;
Caps Lock 2. Tab 6. Caps Lock 5. Shift 2. Caps Lock 1. Tab 4. Caps Lock 6. Tab 5. Caps Lock 6. Tab 4. Tab 8. Caps Lock 1.

 

Μόνο για Μέλη: Στείλτε την απάντησή σας εδώ

 

Χωρίστε τα γουρουνάκια (***)

γρίφος Χωρίστε τα γουρουνάκια

Τα 9 γουρουνάκια της εικόνας είναι περιφραγμένα με έναν τετράγωνο φράχτη. Δημιουργήστε άλλους 2 τετράγωνους φράχτες έτσι ώστε κανένα γουρουνάκι να μην μπορεί να συναντηθεί με κανένα άλλο.

 

Μόνο για Μέλη: Στείλτε την απάντησή σας εδώ

 

Παράξενη ισότητα (****)

Πώς γίνεται να ισχύει η ισότητα 72+96=120;

 

Μόνο για Μέλη: Στείλτε την απάντησή σας εδώ

 

Σακούλες με βόλους (***)

Ποιος είναι ο μέγιστος αριθμός από σακούλες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτσι ώστε να βάλουμε μέσα τους 15 βόλους και κάθε σακούλα να περιέχει διαφορετικό αριθμό βόλων;

 

Μόνο για Μέλη: Στείλτε την απάντησή σας εδώ

 

Ποτοαπαγόρευση (**)

Στη Νέα Υόρκη της Ποτοαπαγόρευσης, ο Joe, ένας φιλόδοξος αστυνομικός, προσπαθεί να ανακαλύψει το αφεντικό ενός κυκλώματος παράνομης διακίνησης ποτών. Η έρευνά του τον οδήγησε σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων. Εκεί κατάφερε να ανακρίνει έναν άντρα τον Bill, ο οποίος στην αρχή ήταν απρόθυμος να απαντήσει στις ερωτήσεις του, αλλά ο Joe τον εκβίασε, λέγοντάς του πως αν δεν μιλούσε, είχε στοιχεία για να συλλάβει τη γυναίκα του Bill, την Elise, για παράνομη αγορά οινοπνευματωδών. Ο Bill τελικά υποχώρησε και κατέδωσε το αφεντικό του τον Richard σαν τον εγκέφαλο του κυκλώματος.
Καθώς ο Joe έφευγε ικανοποιημένος, τον πλησιάζει κρυφά ο μικρός του συνεργείου και του δίνει ένα χαρτάκι που πάνω του έγραφε:

γρίφος ποτοαπαγόρευση

Ο Joe δεν κατάλαβε τι σημαίνουν αυτοί οι αριθμοί και πέταξε στα σκουπίδια το χαρτάκι του μικρού. Επέστρεψε στο αστυνομικό τμήμα και κίνησε τις διαδικασίες έκδοσης εντάλματος για τη σύλληψη του Richard.
Ποιο μήνυμα προσπάθησε να του περάσει ο μικρός, το οποίο αγνόησε ο Joe;

 

Μόνο για Μέλη: Στείλτε την απάντησή σας εδώ

 

Ποιο σχήμα ταιριάζει; (****)

Ποιο από τα αριθμημένα σχήματα ταιριάζει στη θέση του ερωτηματικού;

γρίφος ποιο σχήμα ταιριάζει

 

Μόνο για Μέλη: Στείλτε την απάντησή σας εδώ

 


Πίσω

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των περιεχομένων αυτής της ιστοσελίδας χωρίς την έγγραφη άδεια του δημιουργού της.